Leden

In de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) werken samen:

Federatie Goud & Zilver

Logo Federatie Goud en Zilver

De Federatie Goud en Zilver is de brancheorganisatie voor de goud-, zilver-, uurwerken- en edelstenenbranche in Nederland. De Federatie behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

FME-CWM

FME-CWM

FME-CWM wil de positie van de technologische industrie in Nederland, ook op internationaal niveau, versterken door visie, lobby, advisering en dienstverlening, zodat de concurrentiepositie van leden verbetert, de sector optimaal wordt gepositioneerd en haar continuïteit wordt gewaarborgd.

FOCWA

Logo Focwa

FOCWA, de Nederlandse vereniging van ondernemers in het carrosseriebedrijf, is een actieve ondernemersorganisatie met ruim 2150 aangesloten ondernemers. Deze bedrijven houden zich voornamelijk bezig met het schadeherstel van auto’s, bedrijfsvoertuigen, caravans, campers en motorfietsen en het bouwen van aanhangwagens en carrosserieën.

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie is met meer dan 13.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de metaal. Zij richt zich op metaalbedrijven tot ongeveer 100 werknemers in uiteenlopende sectoren zoals: Elektronica, Engineering, Gereedschappen, Gietwerk, Handel en service, Jacht- en scheepsbouw, Landbouwmechanisatie, Las- en constructiewerk, Machine- en apparatenbouw, Metaalwaren, Meet- en regeltechniek, Oppervlaktebehandeling, Plaatbewerking, Revisie en onderhoud, Staalbouw en Verspaning.

NVKL

De Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling. De NVKL is de representatieve brancheorganisatie van 650 bedrijven in de professionele koudetechniek, luchtbehandeling en airconditioning.

NGO-SBG

De NGO-SBG is de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in de galvano-technische industrie. De NGO-SBG is opgericht in 1948 als NGO (Nederlandse Galvano Ondernemers) en in 1998 gefuseerd met de SBG (Stichting Bevordering Galvanotechniek) tot vereniging NGO-SBG. Per 1 juni 2008 heeft de vereniging NGO-SBG 47 lidbedrijven, alle hoogwaardige galvanobedrijven of leveranciers. Deze bedrijven zijn vrijwel allemaal reeds vele decennia actief in de galvano.

NVvM

Bij de NVvM vereniging zijn 35 zelfstandige modelmakerijen aangesloten waarbinnen in totaal ruim 300 vakspecialisten werkzaam zijn, die zich bezighouden met de vervaardiging van allerlei soorten modellen, vormen en prototypes in hout metaal en kunststof. Sommige bedrijven leggen zich daarnaast toe op de vervaardiging van pas- en controlemallen en matrijzen of zelfs maquettes.

VGS

Vereniging Graveren & Sign, VGS, is een ondernemersorganisatie om de economisch-technische belangen van graveer- en signbedrijven te behartigen.De bundeling van kennis binnen VGS ondersteunt vanuit de Koninklijke Metaalunie levert voordelen op die een ondernemer alleen nooit kan bereiken. Binnen het netwerk van VGS kunnen leden van de branchevereniging concreet invulling geven aan de samenwerking met collega-ondernemers en de gezamenlijke uitwerking van vernieuwde initiatieven.

Uneto-VNI

UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. Beide sectoren leveren een belangrijke bijdrage aan de Nederlandse economie. UNETO-VNI is de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel. UNETO-VNI vertegenwoordigt 90% van de omzet van de installatiebranche en biedt werkgelegenheid aan 130.000 personen. De installatiebedrijven zijn actief binnen de woningbouw, utiliteit, industrie en infra op de gebieden ontwerp, advies, installatie en beheer. Van deze bedrijven zijn er circa 5.300 aangesloten bij UNETO-VNI en deze nemen 90% van de omzet van de installatiebranche voor hun rekening.De technische detailhandel bestaat uit winkelbedrijven die apparatuur verkopen en repareren. UNETO-VNI vertegenwoordigt ruim 1.800 winkels. De totale omzet van deze bedrijven bedraagt circa 2,7 miljard euro.UNETO-VNI is een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland en een factor van belang in de Nederlandse economie en samenleving. UNETO-VNI onderhoudt contacten met overheid en politiek, onderwijsinstellingen, media, koepelorganisaties, vakbonden en fabrikanten- en consumentenorganisaties.

VIB

De Nederlandse isolatiebranche telt in totaal ongeveer 3.850 werknemers waarvan zo’n 75 procent werkzaam is bij VIB-leden. De totale, gezamenlijke omzet van Nederlandse isolatiebedrijven wordt op ruim € 500 miljoen geschat. Daarmee vormen de bedrijven die zich vakmatig met isolatie bezighouden een belangrijke branche.