Leden

In de Federatie Werkgeversorganisaties Techniek (FWT) werken samen:

Federatie
Goud & Zilver

De Federatie Goud en Zilver is de brancheorganisatie voor de goud-, zilver-, uurwerken- en edelstenenbranche in Nederland. De Federatie behartigt de belangen van de ondernemers die in deze branche werkzaam zijn, dat wil zeggen: de juweliers, de uurwerktechnici, de goud- en zilversmeden, de groothandelaren en de fabrikanten.

FME-CWM

FME-CWM

FME-CWM wil de positie van de technologische industrie in Nederland, ook op internationaal niveau, versterken door visie, lobby, advisering en dienstverlening, zodat de concurrentiepositie van leden verbetert, de sector optimaal wordt gepositioneerd en haar continuïteit wordt gewaarborgd.

Federatie
Carrosseriebedrijf

In de Federatie Carrosseriebedrijf werken de brancheorganisaties BOVAG en Rai CarrosserieNL samen. De Federatie behartigt de belangen van de ondernemers die werkzaam zijn in de schadeherstel en carrosseriebouw. Deze bedrijven houden zich voornamelijk bezig met het schadeherstel van auto’s, bedrijfsvoertuigen, caravans, campers en motorfietsen en het bouwen van aanhangwagens en carrosserieën.

Koninklijke Metaalunie

Koninklijke Metaalunie is de branchevereniging voor de Nederlandse MKB-maakindustrie.
De Metaalunieleden hebben samen een omzet van 35 miljard euro en bieden werkgelegenheid aan ruim 180.000 vakmensen. Metaalunie richt zich op metaalbedrijven tot ongeveer 150 werknemers in uiteenlopende sectoren zoals: Elektronica, Engineering, Gereedschappen, Gietwerk, Handel en service, Jacht- en scheepsbouw, Landbouwmechanisatie, Las- en constructiewerk, Machine- en apparatenbouw, Metaalwaren, Meet- en regeltechniek, Oppervlaktebehandeling, Plaatbewerking, Revisie en onderhoud, Staalbouw en Verspaning.

NVKL

De Nederlandse Vereniging van ondernemingen op het gebied van de Koudetechniek en Luchtbehandeling. De NVKL is de representatieve brancheorganisatie van 650 bedrijven in de professionele koudetechniek, luchtbehandeling en airconditioning.

NGO-SBG

De NGO-SBG is de Nederlandse branchevereniging voor ondernemingen in de galvano-technische industrie. De NGO-SBG is opgericht in 1948 als NGO (Nederlandse Galvano Ondernemers) en in 1998 gefuseerd met de SBG (Stichting Bevordering Galvanotechniek) tot vereniging NGO-SBG. Per 1 juni 2008 heeft de vereniging NGO-SBG 47 lidbedrijven, alle hoogwaardige galvanobedrijven of leveranciers. Deze bedrijven zijn vrijwel allemaal reeds vele decennia actief in de galvano.

NVvM

Bij de NVvM vereniging zijn 35 zelfstandige modelmakerijen aangesloten waarbinnen in totaal ruim 300 vakspecialisten werkzaam zijn, die zich bezighouden met de vervaardiging van allerlei soorten modellen, vormen en prototypes in hout metaal en kunststof. Sommige bedrijven leggen zich daarnaast toe op de vervaardiging van pas- en controlemallen en matrijzen of zelfs maquettes.

VGS

Vereniging Graveren & Sign, VGS, is een ondernemersorganisatie om de economisch-technische belangen van graveer- en signbedrijven te behartigen.De bundeling van kennis binnen VGS ondersteunt vanuit de Koninklijke Metaalunie levert voordelen op die een ondernemer alleen nooit kan bereiken. Binnen het netwerk van VGS kunnen leden van de branchevereniging concreet invulling geven aan de samenwerking met collega-ondernemers en de gezamenlijke uitwerking van vernieuwde initiatieven.

Techniek Nederland

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van de sector techniek en vertegenwoordigt ruim 6.300 bedrijven in de installatiebranche en de technische detailhandel. Met een jaaromzet van meer dan 16 miljard euro en werkgelegenheid voor zo’n 130.000 personen zijn we een economische en sociale factor van betekenis. Onze leden ontwerpen, leveren, installeren en onderhouden slimme techniek binnen woningbouw, utiliteitsbouw, industrie en infrastructuur. Van zonnepaneel, warmtepomp, badkamers en smart homes, tot snelle en veilige dataverbindingen, innovatieve verkeersoplossingen, complete technische installaties, steeds slimmere productielijnen en flexibele gebouwen. Meer dan welke sector ook maken we technische ontwikkelingen praktisch toepasbaar en daarmee maatschappelijk relevant.

VIB

De Nederlandse isolatiebranche telt in totaal ongeveer 3.850 werknemers waarvan zo’n 75 procent werkzaam is bij VIB-leden. De totale, gezamenlijke omzet van Nederlandse isolatiebedrijven wordt op ruim € 500 miljoen geschat. Daarmee vormen de bedrijven die zich vakmatig met isolatie bezighouden een belangrijke branche.